Mouřenecké léto 2019: ŽALMAN NA MOUŘENCI

08.06.2019 13:25

Jantarová země, Divokej horskej tymián, Všech vandráků múza a další písně v podání Pavla Žalmana Lohonky a jeho kapely. Žalman právem patří mezi české folkové legendy a je jedním z tvůrců, kteří ovlivnili dnešní podobu české folkové scény. Na hudební scéně působí od roku 1968, nejprve ve skupině Minnesengři, později v roce 1982 založil vlastní kapelu Žalman & Spol, která v různých sestavách koncertuje nepřetržitě až do současnosti. S Minnesengry Źalman nahrál 9 alb a později vydal dalších 20 autorských desek a 7 výběrů. Na nich lze nalézt více než 300 písní z celkového počtu více než 400. Zasloužil se o popularizaci lidových, zejména jihočeských písní, některé z nich tak dostaly příležitost zlidovět podruhé. Pro jeho tvorbu je charakteristická pracovitost, cílevědomost a pokora, díky nimž se stal dobrým příkladem pro mnohé mladé folkové skupiny. V šumavském kostele sv. Mořice na Mouřenci se Žalman v rámci Mouřeneckého léta 2019 představí spolu s Petrem Novotným, který ho doprovází už 25 let, zpěvačkou Michaelou Hálkovou a kytaristou Petrem Havrdou.
 
Vstupenky za jednotnou cenu 390 Kč (nečíslované sezení) jsou od 11. června k dostání v předprodejích v kině Sušice, IC Hartmanicích a on-line na www.sirkus.cz.
Zbylé vstupenky budou k mání na místě před koncertem, a to od 19 hodin. V omezení míře budou na místě k dostání i vstupenky ke stání (v zadní části kostela, do zaplnění kapacity). Usazování diváků začne v 19.30 hodin.
 
POZOR! Kvůli dopravním uzavírkám ve směru od Kašperských Hor a od Hartmanic vede k Mouřenci jediná přístupová cesta od Sušice (Sušice - Dlouhá Ves - dlouhoveský most - Nové Městečko - Rajsko - a po asfaltce na Mouřenec). Nebo lze auto odstavit v Anníně nebo Rajsku a přijít pěšky lesem.
 
Další informace hledejte na www.facebook.com/mourenec nebo vám je rádi poskytneme na těchto kontaktech: lukas.milota@centrum.cz, tel. 607118846