Velikonoce 2018 na Mouřenci

02.03.2018 11:42

Na Mouřenec zamíří Divadlo Viti Marčíka

Mimořádný zážitek slibuje letos na jaře kostel svatého Mořice na Mouřenci nad Annínem. V předvelikonoční postní době v tomto šumavském kostelíku vystoupí Divadlo Viti Marčíka. Soubor hostoval na Sušicku v minulých letech několikrát (Janovy pašije, Malý princ,…) a získal si velikou popularitu. Na Mouřenci vystoupí poprvé a bude to zároveň i jediné představení na Šumavě.

Na Mouřenec přijede soubor pod vedením Víti Marčíka st. na Květnou neděli 25. března. Od 14 hodin nabídne divákům představení Mysterium světla. "Rádi bychom přispěli k obnovení tradice, kdy se před Velikonocemi hrály pašijové hry. Připravili jsme si pro Vás nové zpracování s názvem Mysterium světla. Základem textu jsou Janovy pašije a mysterium vzkříšení. Představení je určeno široké veřejnosti od 12 let," láká Eva Marčíková z vedení tohoto divadla. Vstupenky budou k dostání na místě.

Během Velikonoc bude kostel na Mouřenci přístupný několikrát. Slavnost Zmrtvýchvstání Páně zpříjemní tematicky laděný koncert souboru Druhý pokus z Kašperských Hor. Začíná v neděli  1. dubna ve 14 hodin. „Kromě písní zazní i biblické texty. Mouřenec se totiž i letos připojí k celonárodnímu čtení Bible,“ upřesnil Lukáš Milota ze spolku Přátelé Mouřence.

Mouřenecký kostel láká také na komentované prohlídky. Konají se každou březnovou sobotu od 11 hodin. Během Velikonoc budou denně. A to od Velkého pátku do velikonočního pondělí, vždy v 11 hodin.

***

Vstupenky na Divadlo Viti Marčíka (Mouřenec, neděle 25. března, 14 hodin) budou k dostání na místě. Nicméně už teď si je můžete opatřit v předprodeji v kině v Sušici nebo tady pod tímto odkazem: http://www.sirkus.cz/cz/vypis-kalendare/2018-03-25.html