Velikonoce na Mouřenci!

28.03.2013 23:09

V neděli 31. března ve 14 hodin (samozřejmě už letního času :-) se LETOS POPRVÉ otevřou dveře kostela sv. Mořice na Mouřenci nad Annínem na Sušicku. V rámci programu s názvem Velikonoční Mouřenec pohovoří P. Tomas van Zavrel. Jeho promluvu doprovodí hudební uskupení Druhý pokus. Pro zájemce je připravená komentovaná prohlídka kostela a kostnice.

"Oslava a připomínka Velikonoc, těchto největších křesťanských svátků, nebyla na Mouřenci desítky let. Zároveň tak více než jen symbolicky zahájíme letošní sérii akcí k 20. výročí od znovuvysvěcení kostela v roce 1993. Na květen až září chystáme bohoslužby, komentované prohlídky, odborné přednášky, besedy, výstavu a koncerty. Podrobnosti zveřejníme počátkem května," říká Lukáš Milota, který společně s P. Tomasem van Zavrelem mouřenecké akce připravuje.

Vzhledem k chladnému počasí bude v neděli pro návštěvníky připravený teplý čaj.

Veškeré informace o dění na Mouřenci najdete také na www.facebook.com/mourenec. 

 

O Mouřenci informuje dubnové číslo časopisu Turista. V neděli 7. dubna odvysílá reportáž o kostelíku nad Annínem také Toulavá kamera na ČT1!

Udělte si říjemný nedělní výlet na Mouřenec a doporučte to i lidem ve Vašem okolí!

Přístup ke kostelu je možný buďto po silnici od annínského koupaliště, případně pěšky z Annína.

V případě dotazů jsem Vám k dispozici na telefonním čísle: Lukáš Milota: 607 11 88 46.

PS: Nedělní akce je taková letošní první vlaštovka. Jaro sice asi neudělá, určitě je to ale signál, že v kostele nad Annínem to bude i letos žít!